Letní sněhový dort
165 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 180gramůCukr krystal
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 300gramůJahody zahradní
- 300gramůOstružiny
- 3lžíceCukr moučkový
- 300gramůMaliny
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Na plech rozložíme pečící papír. V hlubší míse vyšleháme se špetkou soli nepříliš tuhý sníh, do kterého po částech vmícháváme cukr. Výsledné bílkové těsto by mělo být husté a lesklé. Poté 3/4 těsta rozetřeme do tvaru kruhu o průměru asi 20 cm. Zbývající 1/4 těsta navrstvíme na obvod těstového kruhu na pečícím papíře tak, aby vytvarovaný sněhový korpus připomínal mističku s okraji směřujícími do středu kruhu. Tato připravený korpus pečeme ve vyhřáté troubě asi 75 minut. Po této době troubu vypneme a sněhový základ koláče v ní necháme vychladnout.
- 2Než se sladké těsto upeče, připravíme ovocnou náplň do dortu a našleháme šlehačku se 3 lžícemi moučkového cukru. Ovocnou náplň připravíme tak, že ovoce důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat na sítu, odstopkujeme ho a promícháme.
- 3Vychladlý sněhový korpus naplníme ušlehanou šlehačkou, kterou po dně korpusu rozetřeme. Na šlehačku rozprostřeme promíchané drobné ovoce. Šlehačku a ovoce přidáváme na korpus těsně před servírováním, jinak by nám sněhový korpus zvlhnul.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.