Letní waldorfský salát
35 min.
Ingredience
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůMajonéza
- 1kusCeler řapíkatý
- 4kusyŠalotka
- 90gramůOřechy vlašské
- 1kusSalát římský
- 500gramůKuřecí maso vařené
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusJablko granátové
- 500gramůJablka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
63 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Jablka nakrájíme na kostičky, promícháme v míse s citronovou šťvou a lžící majonézy a necháme 40 minut rozležet.
- 2Celer nakrájíme na velmi tenké nudličky, vlašské ořechy nadrobno.
- 3Celer, šalotky, česnek a ořechy promícháme v míse s rozleželými jablky.
- 4Do směsi vmícháme zbytek majonézy a vše ještě důkladně promícháme.
- 5Do mísy přidáme kuřecí maso a opět promícháme.
- 6Na dno salátové mísy rozložíme listy římského salátu, doprostřed navršíme směs s kuřecím masem. Salát posypeme pepřem, obložíme plátky granových jablek a vlašskými ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.