Letní waldorfský salát

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
63 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka nakrájíme na kostičky, promícháme v míse s citronovou šťvou a lžící majonézy a necháme 40 minut rozležet.
  • 2
    Celer nakrájíme na velmi tenké nudličky, vlašské ořechy nadrobno.
  • 3
    Celer, šalotky, česnek a ořechy promícháme v míse s rozleželými jablky.
  • 4
    Do směsi vmícháme zbytek majonézy a vše ještě důkladně promícháme.
  • 5
    Do mísy přidáme kuřecí maso a opět promícháme.
  • 6
    Na dno salátové mísy rozložíme listy římského salátu, doprostřed navršíme směs s kuřecím masem. Salát posypeme pepřem, obložíme plátky granových jablek a vlašskými ořechy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.