Letní zelenina se pstruhem
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyCuketa
- 4kusyRajčata
- 1lžíceOlej olivový
- 0,13litrVíno bílé
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 800gramůPstruh
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžičkyMáslo čerstvé
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a na kroužky nakrájíme cibuli. Z cuket odstraníme stopky, cukety omyjeme a nastrouháme. Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme je, rozčtvrtíme a odstraníme stopky.
- 2Na 250 stupňů předehřejeme troubu.
- 3Rozehřejeme olej, osmahneme cibuli s cuketami, podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme a necháme povařit 10 minut.
- 4Očištěné a omyté porce pstruha pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ni rybu a na každý kousek dáme lžičku másla. Pečeme 8 minut, po 4 minutách přidáme rajčata.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.