Likér z lesních malin
30 min.
Ingredience
- 1kilogramMaliny
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVanilkový lusk
- 2kusyHřebíček
- 1litrVodka
- 4decilitryVoda pitná
- 500gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
7 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné maliny dáme do nádoby, vložíme hřebíček, vanilkový lusk, zalijeme vodkou. Přiklopíme a necháme 6 týdnů macerovat. Nezapomeneme malinami několikrát protřást.
- 2V hrnci svaříme vodu s cukrem a vanilkovým cukrem a necháme vychladnout. Maliny přecedíme přes husté sítko. Čistou šťávu z malin smícháme spolu s vychladlou cukrovou šťávou.
- 3Hotový malinový likér rozlijeme do čistých lahví, které uzavřeme a uložíme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.