Likér ze sušených meruňek
30 min.
Ingredience
- 300gramůMeruňky sušené
- 200gramůSlívy sušené
- 1kusCitrony
- 10gramůMandle
- 1kusSkořice celá
- 1kusVanilkový lusk
- 1litrSlivovice
- 9,2decilitrůVoda pitná
- 150mililitrůSirup cukrový
- 50gramůCukr hroznový (glukóza)
- 5gramůKyselina citrónová
- 100mililitrůGrappa
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Čisté sušené meruňky a slívy (bez pecek) rozdrtíme, dáme do nerezového hrnce, přidáme nastrouhanou kůru z chemicky neošetřených citrónů, rozdrcené loupané mandle, 1 ks celé skořice a vyškrabaný 1 lusk vanilky. Vše přilijeme 1 litrem 78% slivovice.
- 2Nádobu uzavřeme a směs necháme 8 dní v chladu a temnu. Pak ji odlisujeme nylonovým sáčkem. Tekutinu odložíme do láhve a zakryjeme.
- 3Výlisky zalijeme 7.5 dl vody a odložíme obě nádoby (výlisky a tekutinu) do druhého dne na chladné místo.
- 4Druhý den obě kapaliny smícháme a znovu vyčistíme přes hrubý skládaný filtr.
- 5Likér přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 4 týdny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.