Likér ze sušených meruňek

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čisté sušené meruňky a slívy (bez pecek) rozdrtíme, dáme do nerezového hrnce, přidáme nastrouhanou kůru z chemicky neošetřených citrónů, rozdrcené loupané mandle, 1 ks celé skořice a vyškrabaný 1 lusk vanilky. Vše přilijeme 1 litrem 78% slivovice.
  • 2
    Nádobu uzavřeme a směs necháme 8 dní v chladu a temnu. Pak ji odlisujeme nylonovým sáčkem. Tekutinu odložíme do láhve a zakryjeme.
  • 3
    Výlisky zalijeme 7.5 dl vody a odložíme obě nádoby (výlisky a tekutinu) do druhého dne na chladné místo.
  • 4
    Druhý den obě kapaliny smícháme a znovu vyčistíme přes hrubý skládaný filtr.
  • 5
    Likér přefiltrujeme do skleněných lahví a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 4 týdny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.