Lilek na česneku a bylinkách
30 min.
Ingredience
- 5mililitrůOlej stolní
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžíceZázvor mletý
- 3stroužkyČesnek
- 1kilogramLilek
- 3lžíceBazalka
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaChilli koření mleté
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 145mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilky rozpůlíme, pokapeme olejem rozkrojenou stranu, na teflonové pánvi je osmažíme dozlatova a vyjmeme.
- 2Do pánve dáme tři prolisované stroužky česneku, mletý zázvor, kmín, chilli koření, 20 ml vody a smažíme je, až česnek změkne. Přidáme omáčku, šťávu a 125 ml vody. Směs přivedeme k varu, vložíme lilek a povaříme deset minut doměkka.
- 3Lilky na talíři ozdobíme kousky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.