Lilek na grilu s pestem

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme lilek na tenké plátky. Plátky dáme do cedníku, dobře osolíme a 30 minut necháme stát. Scedíme a osušíme papírovým ubrouskem.
  • 2
    Plech lehce vymažeme trochou olivového oleje a položíme na něj jednu vrstvu lilku. Potřeme třetinou oleje, dáme pod horký gril 7 cm od žáru a necháme 5 minut mírně zhnědnout. Obrátíme, potřeme druhou třetinou oleje a grilujeme dalších 5 minut.
  • 3
    Lilek zalijeme zbývajícím olejem a octem. Necháme vychladit. Každý plátek natřeme pestem, ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme. Pokrm by měl mít pokojovou teplotu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.