Lilek na grilu s pestem
20 min.
Ingredience
- 500gramůLilek
- 5gramůSůl
- 75mililitrůOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný
- 40gramůPesto
- 15gramůBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme lilek na tenké plátky. Plátky dáme do cedníku, dobře osolíme a 30 minut necháme stát. Scedíme a osušíme papírovým ubrouskem.
- 2Plech lehce vymažeme trochou olivového oleje a položíme na něj jednu vrstvu lilku. Potřeme třetinou oleje, dáme pod horký gril 7 cm od žáru a necháme 5 minut mírně zhnědnout. Obrátíme, potřeme druhou třetinou oleje a grilujeme dalších 5 minut.
- 3Lilek zalijeme zbývajícím olejem a octem. Necháme vychladit. Každý plátek natřeme pestem, ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme. Pokrm by měl mít pokojovou teplotu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.