Lilek v jogurtové omáčce
45 min.
Ingredience
- 250gramůLilek
- 10gramůSůl
- 5gramůMák - semena
- 5gramůKmín římský
- 200gramůJogurt bílý
- 2kusyChilli paprička
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5gramůFenykl obecný
- 5gramůCukr třtinový
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Lilek očistíme a podélně nakrájíme na tenké proužky. Vložíme do ploché mísy a posypeme solí, necháme asi 30 minut vymáčet.
- 2Na pánvi nasucho osmahneme mák a římský kmín a ještě teplé umeleme. Ve woku rozpustíme máslo a na něm zpěníme nasekané chilli papričky a fenykl. Lilek vymačkáme, opláchneme studenou vodou a osušíme, přidáme na pánev a 5 minut na mírném ohni smažíme dohněda. Zalijeme jogurtem smíchaným s vodou a zakryté necháme povařit 10 minut, dokud lilek není měkký a omáčka nezhoustne. Do odstaveného pokrmu vmícháme opražený a pomletý mák a kmín, třtinový cukr a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.