Lilek v jogurtové omáčce

45 min.
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek očistíme a podélně nakrájíme na tenké proužky. Vložíme do ploché mísy a posypeme solí, necháme asi 30 minut vymáčet.
  • 2
    Na pánvi nasucho osmahneme mák a římský kmín a ještě teplé umeleme. Ve woku rozpustíme máslo a na něm zpěníme nasekané chilli papričky a fenykl. Lilek vymačkáme, opláchneme studenou vodou a osušíme, přidáme na pánev a 5 minut na mírném ohni smažíme dohněda. Zalijeme jogurtem smíchaným s vodou a zakryté necháme povařit 10 minut, dokud lilek není měkký a omáčka nezhoustne. Do odstaveného pokrmu vmícháme opražený a pomletý mák a kmín, třtinový cukr a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.