Lilkové pečené řezy sypané parmezánem
85 min.
Ingredience
- Příprava
- Řezy
- 2kusyČesnek
- 100gramůLilek
- 200gramůMozzarella
- 50gramůProtlak rajčatový
- 200gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
903 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje, troubu připravíme k předehřátí na 200°C. Další 2 lžíce olivového oleje odložíme na restování zeleniny.
- 2Řezy: Lilek očistíme a nakrájíme na plátky, silné asi 2 cm. Česnek utřeme, parmezán nastrouháme, mozzarellu nakrájíme na tenké plátky. Utřený česnek osmahneme (smažíme asi 1 minutu) na olivovém oleji ve větší pánvi. Na osmahlý česnek naskládáme vedle sebe lilkové plátky a ty opražíme z každé strany, než zkřehnou. Osmahlé plátky zeleniny přemístíme děrovanou naběračkou na ubrousek nebo papírovou podložku - abychom odsáli tuk ze zeleninových plátků.
- 3Potom opečené plátky, zbavené tuku skládáme po vrstvách do zapékací mísy tak, že vrstvu plátků lilků poklademe plátky mozzarelly a tyto dvě vrstvy zalijeme rajčatovým protlakem.
- 4Takto vrstvy střídáme do spotřebování všech surovin tak, abychom skončili vrstvou rajčatového pyré. Nakonec všechny vrstvy zasypeme strouhaným parmezánem, a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud sýr nezezlátne a neroztaví se. Tento pokrm chutná nejlépe horký, ale můžeme ho servírovat i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.