Lilkové pečené řezy sypané parmezánem

85 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
903 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje, troubu připravíme k předehřátí na 200°C. Další 2 lžíce olivového oleje odložíme na restování zeleniny.
  • 2
    Řezy: Lilek očistíme a nakrájíme na plátky, silné asi 2 cm. Česnek utřeme, parmezán nastrouháme, mozzarellu nakrájíme na tenké plátky. Utřený česnek osmahneme (smažíme asi 1 minutu) na olivovém oleji ve větší pánvi. Na osmahlý česnek naskládáme vedle sebe lilkové plátky a ty opražíme z každé strany, než zkřehnou. Osmahlé plátky zeleniny přemístíme děrovanou naběračkou na ubrousek nebo papírovou podložku - abychom odsáli tuk ze zeleninových plátků.
  • 3
    Potom opečené plátky, zbavené tuku skládáme po vrstvách do zapékací mísy tak, že vrstvu plátků lilků poklademe plátky mozzarelly a tyto dvě vrstvy zalijeme rajčatovým protlakem.
  • 4
    Takto vrstvy střídáme do spotřebování všech surovin tak, abychom skončili vrstvou rajčatového pyré. Nakonec všechny vrstvy zasypeme strouhaným parmezánem, a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud sýr nezezlátne a neroztaví se. Tento pokrm chutná nejlépe horký, ale můžeme ho servírovat i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.