Lilkové ragú

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, oloupaný česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme do zlatova cibuli a česnek, pak přidáme nakrájená rajčata a protlak, vše promícháme a prohřejeme.
  • 3
    V jiné pánvi na rozpáleném oleji osmahneme kolečka lilku.
  • 4
    Vymažeme zapékací mísu a vložíme vrstvu osmahnutých lilků, na ně dáme vrstvu rajčatové směsi, na ně opět lilky...a tak pokračujeme do vyčerpání připravených surovin. Zalijeme vývarem a dáme zapéct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia přibližně na 20 minut. Podáváme horké nejlépe s arabským chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.