Lilkové ragú
40 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 4kusyRajčata
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1decilitrVývar drůbeží
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, oloupaný česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme do zlatova cibuli a česnek, pak přidáme nakrájená rajčata a protlak, vše promícháme a prohřejeme.
- 3V jiné pánvi na rozpáleném oleji osmahneme kolečka lilku.
- 4Vymažeme zapékací mísu a vložíme vrstvu osmahnutých lilků, na ně dáme vrstvu rajčatové směsi, na ně opět lilky...a tak pokračujeme do vyčerpání připravených surovin. Zalijeme vývarem a dáme zapéct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia přibližně na 20 minut. Podáváme horké nejlépe s arabským chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.