Lilkové roládky

26 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z lilků odstraníme stopky a lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli odležet. Ovčí sýr nakrájíme na tenké plátečky, petrželku posekáme najemno.
  • 2
    V misce smícháme rajčatový protlak, pastu harissa, posekanou petrželku, panenský olej, citronovou šťávu, sůl a vymícháme krém.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na něm osmažíme plátky lilků z obou stran. Lilky vyjmeme a necháme vychladnout na papírovém ubrousku, aby se odsál přebytečný tuk.
  • 4
    Vychladlé plátky potřeme krémem, poklademe plátečky ovčího sýru, zavineme do roládek, upravíme na servírovací tác a podáváme jako pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.