Lilkové roládky
26 min.
Ingredience
- 500gramůLilek
- 10gramůSůl
- 20gramůPetržel kudrnka
- 25gramůHarissa pasta
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 30gramůProtlak rajčatový
- 40mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z lilků odstraníme stopky a lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli odležet. Ovčí sýr nakrájíme na tenké plátečky, petrželku posekáme najemno.
- 2V misce smícháme rajčatový protlak, pastu harissa, posekanou petrželku, panenský olej, citronovou šťávu, sůl a vymícháme krém.
- 3V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na něm osmažíme plátky lilků z obou stran. Lilky vyjmeme a necháme vychladnout na papírovém ubrousku, aby se odsál přebytečný tuk.
- 4Vychladlé plátky potřeme krémem, poklademe plátečky ovčího sýru, zavineme do roládek, upravíme na servírovací tác a podáváme jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.