Lilkový salát se sušenými krevetami a vajíčkem
60 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaCukr palmový
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyŠalotka
- 2kusyChilli paprička
- 1špetkaKoriandr čerstvý
- 1lžíceČesnek
- 2lžíceKrevety sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ogrilujeme lilky tak, aby jejich vnější slupka zhnědla a byly měkké. Až vychladnou, oloupeme je a nakrájíme dužinu.
- 2Rozehřejeme na menší pánvi olej, přidáme vylouhované krevety s česnekem a restujeme dozlatova. Vše vyndáme a uschováme na později.
- 3Připravíme si zálivku. Do misky nalijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku, palmový cukr a promícháme.
- 4Opečený lilek dáme na talíř, navrch přidáme vajíčko, šalotku a směs s krevetami. Pokapeme zálivkou, ozdobíme krájenými chilli papričkami a koriandrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.