Lilkový salát se sušenými krevetami a vajíčkem

60 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ogrilujeme lilky tak, aby jejich vnější slupka zhnědla a byly měkké. Až vychladnou, oloupeme je a nakrájíme dužinu.
  • 2
    Rozehřejeme na menší pánvi olej, přidáme vylouhované krevety s česnekem a restujeme dozlatova. Vše vyndáme a uschováme na později.
  • 3
    Připravíme si zálivku. Do misky nalijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku, palmový cukr a promícháme.
  • 4
    Opečený lilek dáme na talíř, navrch přidáme vajíčko, šalotku a směs s krevetami. Pokapeme zálivkou, ozdobíme krájenými chilli papričkami a koriandrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.