Lilkový salát se sušenými krevetami a vařeným vejcem

65 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové lilky propíchneme několikrát dlouhou vidličkou nebo špízovou jehlou a rozložíme je na plech. V troubě předehřáté na 180°C pečeme cca 30-40 minut, až jsou křehké a propečené. V průběhu grilování nejméně 2x obrátíme. Hotové vyjmeme a necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím uvaříme natvrdo 1 vejce a připravíme dresink. V misce smícháme limetkovou šťávu s cukrem a rybí omáčkou a rozšleháme metličkou. Zakryjeme fólií a odložíme.
  • 3
    Sušené krevety namočíme na 10 minut do horké vody. Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, vložíme scezené krevety a nahrubo nasekaný česnek. Na středním ohni restujeme cca 3 minuty dozlatova. Poté směs vyjmeme a odložíme stranou.
  • 4
    Plátky lilku naaranžujeme na servírovací mísu, posypeme vařeným vejcem nakrájeným nadrobno, tenkými prstýnky šalotky a směsí česneku a krevet. Zlehka přelijeme dresinkem, dozdobíme tenkými plátky chilli papričky bez semínek, snítkami koriandru a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.