Lilkový salát se sušenými krevetami a vařeným vejcem
65 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyŠalotka
- 2kusyChilli paprička
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceKrevety sušené
- Dresink
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaCukr třtinový
- 2lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Syrové lilky propíchneme několikrát dlouhou vidličkou nebo špízovou jehlou a rozložíme je na plech. V troubě předehřáté na 180°C pečeme cca 30-40 minut, až jsou křehké a propečené. V průběhu grilování nejméně 2x obrátíme. Hotové vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2Mezitím uvaříme natvrdo 1 vejce a připravíme dresink. V misce smícháme limetkovou šťávu s cukrem a rybí omáčkou a rozšleháme metličkou. Zakryjeme fólií a odložíme.
- 3Sušené krevety namočíme na 10 minut do horké vody. Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, vložíme scezené krevety a nahrubo nasekaný česnek. Na středním ohni restujeme cca 3 minuty dozlatova. Poté směs vyjmeme a odložíme stranou.
- 4Plátky lilku naaranžujeme na servírovací mísu, posypeme vařeným vejcem nakrájeným nadrobno, tenkými prstýnky šalotky a směsí česneku a krevet. Zlehka přelijeme dresinkem, dozdobíme tenkými plátky chilli papričky bez semínek, snítkami koriandru a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.