Lilky a sedm druhů koření
55 min.
Ingredience
- 50gramůSolamyl - bramborový škrob
- 450gramůLilek
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceSedm druhů koření
- 2hrnkyOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1842 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
202 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na tenká kolečka nakrájíme lilky. Dáme je do síta, osolíme a necháme 30 minut odpočinout, aby z nich vyšla voda. Poté důkladně propláchneme a usušíme.
- 2Do misky dáme bílek, který vyšleháme do pěny. Na velkém talíři promícháme sedm druhů koření, sůl a škrobovou moučku.
- 3Rozehřejeme v předehřáté pánvi olej. Každé kolečko namočíme do bílku a pak do směsi koření, aby jí bylo rovnoměrně pokryté.
- 4Postupně smažíme kolečka za občasného obrácení cca 5 minut, dokud nejsou nazlátlá a křupavá.
- 5Poté necháme okapat a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.