Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou
45 min.
Ingredience
- 6kusůLilek
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 400gramůJehněčí maso mleté
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusPaprika
- 3kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 6lžicSýr Feta
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
903 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Lilky osolíme a opepříme a dáme řezem dolů aspoň 5 minut vypotit.
- 2Jehněčí osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Poté ho z pánve vyjmeme (olej a šťávu necháme v pánvi).
- 3Na výpeku z masa osmažíme cibuli nakrájenou na jemno, přidáme nakrájenou papriku, česnek a rajčata.
- 4Do zeleniny vmícháme maso a nastrouhanou fetu. Směsí naplníme lilky a pečeme 25 minut na 180 °C.
- 5Podáváme posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.