Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou

45 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
903 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Lilky osolíme a opepříme a dáme řezem dolů aspoň 5 minut vypotit.
  • 2
    Jehněčí osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Poté ho z pánve vyjmeme (olej a šťávu necháme v pánvi).
  • 3
    Na výpeku z masa osmažíme cibuli nakrájenou na jemno, přidáme nakrájenou papriku, česnek a rajčata.
  • 4
    Do zeleniny vmícháme maso a nastrouhanou fetu. Směsí naplníme lilky a pečeme 25 minut na 180 °C.
  • 5
    Podáváme posypané petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.