Lín na česneku
35 min.
Ingredience
- 800gramůLín
- 1lžičkaSůl
- 4lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKmín celý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
39 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
652 mg
Cukr
180 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané líny potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme paprikou, kmínem a hladkou moukou.
- 2Ryby zvolna pečeme po obou stranách na rozehřátém oleji přibližně 10 minut. Upečené ryby vyjmeme a upravíme na mísu.
- 3Výpek zalijeme 100 ml vody, krátce povaříme a přidáme kousek másla. Připravenou šťávou přelijeme líny a podáváme.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.