Lín pečený na másle
45 min.
Ingredience
- 800gramůLín
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1hrnekVoda pitná
- 1kusCitrony
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
13 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané líny na hřbetě nařízneme, maso osolíme, do zářezů vložíme plátky omytého citronu.
- 2Ryby urovnáme do pekáče, přidáme máslo a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Během pečení líny mírně podlijeme horkou vodou a často poléváme výpekem. Pečeme asi 20 minut.
- 3Upečené líny vyjmeme na mísu, šťávu zaprášíme moukou. Zředíme trochou vody, chvíli povaříme a přes síto nalijeme na ryby.
- 4Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.
- 5Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.