Lín pečený na másle

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
13 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vykuchané líny na hřbetě nařízneme, maso osolíme, do zářezů vložíme plátky omytého citronu.
  • 2
    Ryby urovnáme do pekáče, přidáme máslo a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Během pečení líny mírně podlijeme horkou vodou a často poléváme výpekem. Pečeme asi 20 minut.
  • 3
    Upečené líny vyjmeme na mísu, šťávu zaprášíme moukou. Zředíme trochou vody, chvíli povaříme a přes síto nalijeme na ryby.
  • 4
    Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.
  • 5
    Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.