Lín s kaparovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 800gramůLín
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 50gramůZelenina kořenová
- 4kusyPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyKapary sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
13 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
488 mg
Cukr
269 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou kořenovou zeleninu a koření povaříme ve vodě, vložíme omyté porce lína a zvolna uvaříme doměkka.
- 2Žloutky s máslem a se solí šleháme v kastrůlku na mírném ohni do zhoustnutí. Přidáme citronovou šťávu a procezený vývar z lína. Nakonec do omáčky vmícháme nasekané kapary.
- 3Porce ryby upravíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.