Lín s křenovou omáčkou
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyPepř černý celý
- 3kusyNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 2hrnkyVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 3lžíceKřen
- 1lžíceKečup ostrý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůLín
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
969 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, tymián a očištěné líny. Vše zalijeme vroucí osolenou vodou a zvolna vaříme do poloměkka. Potom ryby opatrně vyjmeme.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jísku. Zředíme ji vychladlým vývarem z ryb, prošleháme a vaříme asi 10 minut. Do omáčky vložíme ryby a vaříme dalších 10 minut.
- 3Nakonec vmícháme nastrouhaný křen, kečup, citronovou šťávu a krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.