Lín s vejci
35 min.
Ingredience
- 600gramůLín
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 2lžíceCitronová šťáva
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
301 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
- 2Očištěné, omyté a osušené porce lína osolíme a urpostřed nařízneme. Do každého zářezu vsuneme polovinu plátku citronu. Porce urovnáme do pekáčku na máslo a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Maso vyjmeme a upravíme na talíře.
- 3Do výpeku přidáme citronovou šťávu, promícháme a necháme přejít varem.
- 4Porce lína posypeme nadrobno nakrájenými vejci, nasekanou petrželkou a přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.