Lín se studenou pažitkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 800gramůLín
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrVíno bílé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 150mililitrůMajonéza
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžícePažitka
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
38 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
544 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce lína osolíme, vložíme do kastrolu a podlijeme olejem a vínem. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a dusíme doměkka. Měkké porce vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2Majonézu rozmícháme se smetanou, ochutíme citronovou kůrou a šťávou a vmícháme nadrobno nasekanou pažitku.
- 3Porce lína upravíme na talíře a přeléváme omáčkou.
- 4Pokrm podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.