Lín se žampionovou omáčkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
674 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené porce lína osolíme, pokapeme citronovou šťávou a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji a másle. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Výpek v pánvi zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme a zředíme trochou vody. Vmícháme nastrouhaný sýr, víno, smetanu, trochu citronové šťávy, sůl a pepř. Vše krátce povaříme. Potom přidáme na plátky nakrájené, předem podušené žampiony a rozšlehaný žloutek. Promícháme a omáčkou přelijeme porce lína.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.