Lín se žampionovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 600gramůLín
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 200mililitrůVíno bílé
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
674 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce lína osolíme, pokapeme citronovou šťávou a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji a másle. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Výpek v pánvi zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme a zředíme trochou vody. Vmícháme nastrouhaný sýr, víno, smetanu, trochu citronové šťávy, sůl a pepř. Vše krátce povaříme. Potom přidáme na plátky nakrájené, předem podušené žampiony a rozšlehaný žloutek. Promícháme a omáčkou přelijeme porce lína.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.