Linecký koláč s brusinkovým džemem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, cukr, vyšlehané žloutky, přimícháme umleté vlašské ořechy, pomerančovou kůru, skořici, mletý hřebíček, špetku soli a studené máslo nakrájené na kousky.
  • 2
    Z těsta vypracujeme váleček, zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 60 minut do chladničky. Pak odkrojíme 3/4 těsta a vyválíme plátky. Koláčovou formu vymažeme máslem a plát těsta do ní vložíme. Těsto potřeme brusinkovým džemem.
  • 3
    Zbytek těsta vyválíme, pokrájíme na proužky a zdobíme jimi povrch brusinkového koláče. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě 40 minut.
  • 4
    Koláč necháme vychladnout, sypeme moučkovým cukrem a poté servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.