Linecký koláč s brusinkovým džemem
80 min.
Ingredience
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 150gramůMáslo čerstvé
- 300gramůDžem brusinkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, cukr, vyšlehané žloutky, přimícháme umleté vlašské ořechy, pomerančovou kůru, skořici, mletý hřebíček, špetku soli a studené máslo nakrájené na kousky.
- 2Z těsta vypracujeme váleček, zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 60 minut do chladničky. Pak odkrojíme 3/4 těsta a vyválíme plátky. Koláčovou formu vymažeme máslem a plát těsta do ní vložíme. Těsto potřeme brusinkovým džemem.
- 3Zbytek těsta vyválíme, pokrájíme na proužky a zdobíme jimi povrch brusinkového koláče. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě 40 minut.
- 4Koláč necháme vychladnout, sypeme moučkovým cukrem a poté servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.