Linecký koláč s čerstvým špenátem a rokfórem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
991 mg
Cukr
256 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozváleným lineckým těstem vyložíme kulatou formu na koláče. Těsto na několika místech propícháme, aby se při pečení nezvedalo. (V případě, že použijeme těsto mražené, necháme je nejprve rozmrazit na mírně pomoučeném vále.) Dáme na 10 minut do trouby předehřáté na 200°C a pečeme, dokud těsto nezezlátne.
  • 2
    Špenátové listy vypereme, odstraníme stopky a dáme do hrnce. Zalijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme 3-4 minuty. Vodu slijeme, špenát necháme vychladnout, abychom mohli důkladně vymačkat všechnu zbylou vodu.
  • 3
    Špenátovými listy poklademe koláč, opepříme a posypeme muškátovým oříškem. Navrch rozprostřeme na kostky nakrájený rokfór. Vejce smícháme se šlehačkou a vzniklou směsí koláč pokapeme.
  • 4
    Dáme na dalších 30 minut do trouby, povrch koláče musí zezlátnout.
  • 5
    Koláč vyndáme z trouby a necháme asi 10 minut zchladnout. Potom nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.