Linguine s kaštany a žampiony
30 min.
Ingredience
- 200gramůVodní kaštany v nálevu
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůRajčata
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1gramPepř černý mletý
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 30mililitrůVíno Marsala
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Linguine
- 3500mililitrůVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Kaštany scedíme, žampiony nakrájíme na silnější plátky, cherry rajčátka rozpůlíme, petrželku nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme žampiony a osmahneme. Přidáme kaštany, přilijeme víno, smetanu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rajčátka, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, prohřejeme a odstavíme. Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.