Linguine s krůtími prsy
30 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 300gramůTěstoviny Linguine
- 2kusyCibule červená
- 1kusCitrony
- 400gramůKrůtí prsa
- 200gramůCuketa
- 50gramůRukola
- 50gramůTymián čerstvý
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 200mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Přebereme rukolu, opláchneme a důkladně vytřepeme. Krůtí prsa opláchneme, dáme okapat, plátky nakrájíme na tenčí nudličky a lehce opepříme. Lehce opláchneme tymián, otřepeme a otrháme lístky od stonků.
- 2Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Opláchneme cukety a nakrájíme na kostky o průměru cca 1 cm. Z omytého citronu, nejlépe v bio kvalitě, nastrouháme kůru a z poloviny vymačkáme šťávu.
- 3Na větší pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, maso a opékáme za stálého míchání asi 2 minuty. Poté zalijeme krůtí směs bílým vínem, povaříme spolu 5 minut a poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru a lístky čerstvého tymiánu.
- 4Přivedeme ve velkém hrnci k varu 4 litry osolené vody s kapkou olivového oleje a přidáme těstoviny, které vaříme na skus dle návodu na obalu. Z hrnce, ve kterém se vaří linguine, odebereme 100 ml vody a smícháme s vymačkanou citronovou šťávou (dle chutí 1-2 polévkové lžíce). Přidáme do hotové krůtí směsi, osolíme a smícháme s těstovinami. Podáváme na předem nahřátých talířích, případně přidáme pepř a sůl a navrch ozdobíme rukolou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.