Linguine s krůtími prsy

30 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebereme rukolu, opláchneme a důkladně vytřepeme. Krůtí prsa opláchneme, dáme okapat, plátky nakrájíme na tenčí nudličky a lehce opepříme. Lehce opláchneme tymián, otřepeme a otrháme lístky od stonků.
  • 2
    Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Opláchneme cukety a nakrájíme na kostky o průměru cca 1 cm. Z omytého citronu, nejlépe v bio kvalitě, nastrouháme kůru a z poloviny vymačkáme šťávu.
  • 3
    Na větší pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, maso a opékáme za stálého míchání asi 2 minuty. Poté zalijeme krůtí směs bílým vínem, povaříme spolu 5 minut a poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru a lístky čerstvého tymiánu.
  • 4
    Přivedeme ve velkém hrnci k varu 4 litry osolené vody s kapkou olivového oleje a přidáme těstoviny, které vaříme na skus dle návodu na obalu. Z hrnce, ve kterém se vaří linguine, odebereme 100 ml vody a smícháme s vymačkanou citronovou šťávou (dle chutí 1-2 polévkové lžíce). Přidáme do hotové krůtí směsi, osolíme a smícháme s těstovinami. Podáváme na předem nahřátých talířích, případně přidáme pepř a sůl a navrch ozdobíme rukolou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.