Linguine s pistáciovým pestem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu přiměřeně osolenou vodu s několika kapkami olivového oleje a podle návodu uvaříme těstoviny na skus. Po uvaření slijeme těstoviny přes síto a necháme krátce odkapat.
  • 2
    Během vaření těstovin připravíme pesto. V kuchyňském nebo elektrickém mlýnku umeleme 80g pistácií. Zbývající pistácie nahrubo nasekáme a necháme stranou na ozdobení.
  • 3
    Uvařené těstoviny dobře promícháme s olejem, citronovou šťávou, strouhaným parmezánem a mletými pistáciemi. Dle chutí osolíme a opeříme.
  • 4
    Linguine s pestem podáváme na nahřátých talířích a nakonec pokrm posypeme nasekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.