Linguine s pistáciovým pestem
30 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 2gramySůl
- 400gramůTěstoviny Linguine
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceSýr Parmezán
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci přivedeme k varu přiměřeně osolenou vodu s několika kapkami olivového oleje a podle návodu uvaříme těstoviny na skus. Po uvaření slijeme těstoviny přes síto a necháme krátce odkapat.
- 2Během vaření těstovin připravíme pesto. V kuchyňském nebo elektrickém mlýnku umeleme 80g pistácií. Zbývající pistácie nahrubo nasekáme a necháme stranou na ozdobení.
- 3Uvařené těstoviny dobře promícháme s olejem, citronovou šťávou, strouhaným parmezánem a mletými pistáciemi. Dle chutí osolíme a opeříme.
- 4Linguine s pestem podáváme na nahřátých talířích a nakonec pokrm posypeme nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.