Lišky na estragonu
40 min.
Ingredience
- 1kusEstragon
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej stolní
- 300gramůLišky čerstvé
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
737 mg
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné, na kousky nakrájené lišky vaříme 5 minut ve vodě. Potom je podusíme na másle s olejem (1:1) spolu s nasekaným estragonem, solí, pepřem a kůrou z poloviny citronu. Dusíme na mírném ohni za občasného podlití vývarem a smetanou asi 20 minut.
- 2Nakonec pokrm zjemníme žloutkem rozmíchaným ve lžíci smetany.
- 3Podáváme jako předkrm s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.