Lišky nakyselo
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 40gramůCibule
- 600gramůLišky čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
590 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé lišky očistíme a nadrobno nakrájíme.
- 2V kastrole na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, přidáme lišky, osolíme, okmínujeme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme tak dlouho, až houby změknou a šťáva se zčásti vysmahne.
- 3Potom přilijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, povaříme a nakonec pokrm ochutíme octem a solí.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.