Listová čínská zelenina s ústřicemi
30 min.
Ingredience
- 12kusůÚstřice
- 250gramůZelí čínské
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 225gramůSlanina vepřová
- 4lžíceVývar rybí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ústřice jednu po druhé uchopíme do utěrky a speciálním ostrým nožem je otevřeme. Vyjmeme obsah včetně tekutiny, lastury vyhodíme.
- 2Na kousky nakrájíme čínské zelí a špenát.
- 3Ve woku rozpálíme olej, osmahneme na něm kostičky šlaniny přibližně 1 minutu. Přidáme čínské zelí, špenát, přilijeme vývar a podusíme. Osolíme, opepříme.
- 4Na zeleninu vložíme ústřice včetně tekutiny a dusíme 2 minuty.
- 5Vyndáme ústřice i zeleninu, položíme na nahřátý talíř.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.