Listové saláty s čerstvými fíky
25 min.
Ingredience
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůSalát Polníček
- 100gramůSalát kadeřavý
- 30gramůOřechy vlašské
- 4kusyFíky čerstvé
- zálivka
- 50gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1,5lžíceOcet vinný
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
- 2lžíceDžus jablečný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Špenát, polníček a kadeřavý salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Vsypeme do mísy a promícháme.
- 2Nivu vidličkou rozmačkáme a smícháme se zakysanou smetanou. Postupně přiléváme ocet, olej a jablečnou šťávu, aby vznikl hladký krém. Zálivku osolíme, opepříme a osladíme.
- 3Fíky omyjeme, osušíme a konce se stopkou odřízneme. Fíky rozdělíme na osminky.
- 4Směs salátů zalijeme dresinkem a promícháme. Salát rozdělíme do misek a ozdobíme osminkami fíků. Povrch posypeme nasekanými ořechy.
- 5Můžeme podávat s rozpečenou bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.