Listový salát s kuřecím masem a paprikovou omáčkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa celá nebo i nakrájená na kousky osolíme a opepříme a 10 minut grilujeme. V průběhu grilování je podle potřeby potíráme olejem.
  • 2
    Papriky podílně rozpůlíme a odstraníme z nich semena, pak je omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Oloupané šalotky jemně nasekáme.
  • 3
    Připravené papriky a šalotky vložíme do vína, které přivedeme do varu a zvolna vaříme 10 až 15 minut. Uvařené rozmixujeme, přidáme smetanu a máslo, dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Salát očistíme, opláchneme a listy natrháme na malé kousky.
  • 5
    Zálivku připravíme tak, že rozmícháme vinný ocet, sůl a pepř, postupně metlou přišleháme olej.
  • 6
    Se zálivkou promícháme natrhaný salát, na něj dáme grilované maso a přelijeme paprikovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.