Listový salát s kuřecím masem a paprikovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika červená
- 1kusŠalotka
- 0,5litrVíno bílé
- 140gramůKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej stolní
- 200gramůSalát hlávkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOcet vinný
- 3lžíceOlej olivový
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa celá nebo i nakrájená na kousky osolíme a opepříme a 10 minut grilujeme. V průběhu grilování je podle potřeby potíráme olejem.
- 2Papriky podílně rozpůlíme a odstraníme z nich semena, pak je omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Oloupané šalotky jemně nasekáme.
- 3Připravené papriky a šalotky vložíme do vína, které přivedeme do varu a zvolna vaříme 10 až 15 minut. Uvařené rozmixujeme, přidáme smetanu a máslo, dochutíme solí a pepřem.
- 4Salát očistíme, opláchneme a listy natrháme na malé kousky.
- 5Zálivku připravíme tak, že rozmícháme vinný ocet, sůl a pepř, postupně metlou přišleháme olej.
- 6Se zálivkou promícháme natrhaný salát, na něj dáme grilované maso a přelijeme paprikovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.