Listový špenát se sezamovou omáčkou

25 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme špenát a důkladně propláchneme. Necháme ho cca 2 minuty blanšírovat ve vroucí, osolené vodě. Poté scedíme, zprudka zchladíme a necháme okapat na cedníku.
  • 2
    Sezam osmahneme na pánvi nasucho, dozlatova. Na omáčku smícháme dohladka sezamovou pastu s cukrem, miso a 4 lžícemi horké vody.
  • 3
    Špenát rozdělíme do misek, osolíme, posypeme sezamem a podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.