Listový špenát se sezamovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaSůl
- 2lžičkySezam - semena
- 2lžíceSezamová pasta
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceSójová pasta Miso
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očistíme špenát a důkladně propláchneme. Necháme ho cca 2 minuty blanšírovat ve vroucí, osolené vodě. Poté scedíme, zprudka zchladíme a necháme okapat na cedníku.
- 2Sezam osmahneme na pánvi nasucho, dozlatova. Na omáčku smícháme dohladka sezamovou pastu s cukrem, miso a 4 lžícemi horké vody.
- 3Špenát rozdělíme do misek, osolíme, posypeme sezamem a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.