Litevská bramborová kaše s mákem
40 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůMléko polotučné
- 150gramůMák - semena
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory oloupeme, opláchneme, větší překrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vařící osolenou vodou a vaříme je 20-25 minut doměkka. Uvařené brambory scedíme a necháme dobře vypářit. Ještě horké brambory šťouchadlem rozmačkáme, přidáme 1/2 másla, sůl a vařečkou promícháme. Pak za stálého šlehání ručním šlehačem přiléváme vařící mléko.
- 2Mezitím celkem 3x přelijeme mák vařící vodou, potřetí necháme mák ve vodě 5 minut, pak vodu slijeme a mák umeleme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozčtvrtíme.
- 3Kaši smícháme s mákem, polijeme máslem a podáváme se čtvrtkami vařených vajec a mlékem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.