Litevský zvěřinový sýr
110 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 0,25kusCeler bulvový
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžičkySůl
- 1,5litryVoda pitná
- 8kusůPepř černý celý
- 6kusůJalovec
- 4kusyNové koření celé
- 125gramůMáslo čerstvé
- 350mililitrůZvěřinový vývar
- 2lžičkyŽelatina
- 150mililitrůVíno červené
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůMajonéza
- 4kusyOkurky nakládané
- 400gramůBažant obecný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
56 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Malého oškubaného vykuchaného bažanta rozčtvrtíme, oloupeme mrkev a čtvrtku malého celeru, na jemno nastrouháme sýr Ementál.
- 2Bažanta vložíme do osolené vařící vody, přidáme celý pepř, jalovec i nové koření a vaříme asi 80 minut. Po hodině přidáme ho hrnce oloupanou kořenovou zeleninu, nakrájenou na kusy.
- 3Když je maso měkké, vyjmeme ho, vývar zcedíme, maso vykostíme, umeleme a dáme do mísy.
- 4Do masa vmícháme změklé máslo, strouhaný sýr, přidáme vývar z bažanta, do kterého jsme rozmíchali 2 lžičky želatiny a červené víno. Promícháme, podle chuti přisolíme, přidáme muškátový květ s pepřem a znovu promícháme. Směs upravíme na servírovací mísu, v chladnu necháme ztuhnout.
- 5Podáváme s majonézou a kyselými okurkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.