Lívance plněné kapustou
40 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůKapusta hlávková
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z droždí, cukru, šálku vlažného mléka a trochy mouky necháme vzejít kvásek. Přidáme jej do mouky promíchané se solí, zbylým mlékem a vejcem. Zaděláme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- 2Očištěnou a omytou kapustu nakrájíme na kostičky, spaříme horkou vodou, necháme přejít varem. Přecedíme, po okapání vložíme na část rozehřátého oleje, mírně podlijeme, osolíme a opepříme. Kapustu dusíme doměkka, všechna šťáva má být vydušená.
- 3Vychladlou kapustu vmícháme do vykynutého těsta. V lívanečníku na zbylém oleji smažíme lívance po obou stranách.
- 4Můžeme podávat teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.