Lívance plněné kapustou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z droždí, cukru, šálku vlažného mléka a trochy mouky necháme vzejít kvásek. Přidáme jej do mouky promíchané se solí, zbylým mlékem a vejcem. Zaděláme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  • 2
    Očištěnou a omytou kapustu nakrájíme na kostičky, spaříme horkou vodou, necháme přejít varem. Přecedíme, po okapání vložíme na část rozehřátého oleje, mírně podlijeme, osolíme a opepříme. Kapustu dusíme doměkka, všechna šťáva má být vydušená.
  • 3
    Vychladlou kapustu vmícháme do vykynutého těsta. V lívanečníku na zbylém oleji smažíme lívance po obou stranách.
  • 4
    Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.