Lívance s česnekovým máslem a šunkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1398 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
125 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
137 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo nakrájené na kousky spolu s oloupaným česnekem a soli rozmixujeme na hladkou hmotu.
  • 2
    Do skleněné malé nádoby dáme máslo, v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Mouku vysypeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, kypřící prášek, sůl, promícháme, přimícháme vejce, mléko, nakonec vlijeme teplé máslo, přidáme na tenké a malé kousky nakrájenou uzenou šunku nebo uzené maso a vařečkou ještě dobře promícháme. Připravené lívancové těsto odložíme na teplé místo 10 minut odpočinout.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme olej, lžící pokládáme těsto na olej a pečeme tak dlouho, aby se na povrchu lívanců ukázali malé dírky, potom otočíme na druhou stranu a pečeme dozlatova. Pečeme do spotřebování těsta. Upečené lívance do servírování udržujeme teplé.
  • 5
    Ještě teplé lívance pokládáme na mělké talíře, na každou porci položíme česnekové máslo a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.