Lívance s česnekovým máslem a šunkou
40 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůDroždí
- 3decilitryMléko kysané acidofilo 1%
- 1kusVejce slepičí
- 0,5špetkaSůl
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 100gramůUzené maso vařené
- Česnekové máslo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1398 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
125 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
137 mg
Postup přípravy
- 1Máslo nakrájené na kousky spolu s oloupaným česnekem a soli rozmixujeme na hladkou hmotu.
- 2Do skleněné malé nádoby dáme máslo, v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme vychladnout.
- 3Mouku vysypeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, kypřící prášek, sůl, promícháme, přimícháme vejce, mléko, nakonec vlijeme teplé máslo, přidáme na tenké a malé kousky nakrájenou uzenou šunku nebo uzené maso a vařečkou ještě dobře promícháme. Připravené lívancové těsto odložíme na teplé místo 10 minut odpočinout.
- 4Na pánvi rozpálíme olej, lžící pokládáme těsto na olej a pečeme tak dlouho, aby se na povrchu lívanců ukázali malé dírky, potom otočíme na druhou stranu a pečeme dozlatova. Pečeme do spotřebování těsta. Upečené lívance do servírování udržujeme teplé.
- 5Ještě teplé lívance pokládáme na mělké talíře, na každou porci položíme česnekové máslo a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.