Lívance s ostružinami a pěnou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1183 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
64 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslová pěna: Máslo pokojové teploty nakrájíme do misky a metlou šleháme až do jeho změknutí. K máslu přilijeme mléko spolu se sirupem a pokračujeme ve šlehání tak dlouho, aby nám vznikla hladká a světle nadýchaná pěna.
  • 2
    Lívance: Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, spolu promícháme, přidáme cukr, sůl, mléko, vejce, dobře dřevěnou vařečkou promícháme, vmícháme 100 g očištěných a umytých ostružin a zamícháme. Lívancovou pánev trochu potřeme olejem, do každého kolečka v pánvi lžíci přeložíme připravené těsto a na středním plamínku lívance pečeme dozlatova po obou stranách. Upečené lívance až do jejích podávání udržujeme v teple.
  • 3
    Hotové lívance aranžujeme podle sebe na mělký talíř, položíme na ně ostružiny, máslovou pěnu se sirupem a teplé lívance podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 9. 2015
Lívance s ostružinami a pěnou
Na začátku si dovolím upozornit, že v popisu postupu není zahrnuto vejce, které se přidává do těsta, tak na něj nezapomeňte :). Recept je velmi snadný, rychlý a na závěr i chutný. Máslová pěna se šlehá opravdu dlouho, já ji šlehala cca 15 minut než jsem docílila alespoň trochu pěny, nicméně na ozdobení jsem musela použít mikrotenový sáček s ustřihnutou špičkou, abych mohla pěnu naaranžovat. Přidala jsem dětem na lívanečky Nutelu a dozdobila šlehačkou. Moc jim recept chutnal. Hodnotím recept jako velmi chutný.
jelito
st 2. 9. 2015
Lívance s ostružinami a pěnou
Děkujeme za upozornění vejce doplníme.