Lívance s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 15gramůDroždí
- 1lžíceMed včelí
- 200gramůKečup ostrý
- 1kusVejce křepelčí
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 1špetkaSůl
- 150gramůJogurt bílý
- 30gramůKopr čerstvý
- 200gramůRajčata
- 100gramůOřechy vlašské
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
44 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rajčata umyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a do dalšího použití necháme stranou. Jogurt vylijeme do vhodné nádoby, přidáme nasekaný kopr, promícháme a zatím odložíme do lednice.
- 2Do misky vysypeme mouku s kypřícím práškem, rozdrobíme droždí, přidáme vejce, vylijeme pomerančovou šťávu s kečupem, med, dvě lžíce oleje. Všechny suroviny šleháme, podle vlastní chuti přimícháme sůl, pepř, pokračujeme ve šlehání, aby nám vzniklo hladké těsto, které přikryjeme a necháme 10 minut odpočinout.
- 3Pánev potřeme olejem, rozpálíme, na lžíci překládáme těsto do tvaru kolečka na pánev, opečeme po jedné straně, obrátíme a dorůžova opékáme druhou stranu. Lívance pečeme do skončení těsta a udržujeme je až do podávání teplé.
- 4Hotové lívance podle porcí rozdělíme na talíře, naskládáme je do tvaru sloupu, mezi ně dáme plátky rajčat, přidáme připravený jogurt, posypeme mletými ořechy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.