Lívance s tvarohem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vsypeme mouku, rozdrobíme droždí, přisypeme kypřící prášek a vanilkový cukr. Rozklepneme vejce, vsypeme cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, nakonec podle potřeby vlijeme mléko, osolíme a vše důkladně metlou prošleháme tak, aby těsto zůstalo hladké, bez hrudek. Těst by mělo lehce tekoucí. Přiklopíme a necháme 20 minut v teple.
  • 2
    Pánev na lívanečky potřeme olejem, necháme prudce rozehřát, na horký olej lžící naléváme do lívanečníku těsto. Opečeme z jedné strany, po obrácení dopečeme druhou. Pokračujeme v pečení do spotřebování všeho těsta.
  • 3
    Opečené lívanečky obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s cukrem skořicovým. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé vyhřáté mělké talíře. Každou porci posypeme nahrubo nastrouhaným tvarohem a hrubým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.