Lívance s tvarohem
35 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůDroždí
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceCitronová kůra
- 4decilitryMléko polotučné
- 0,5špetkaSůl
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Na ozdobení
- 60gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr skořicový
- 250gramůTvaroh tvrdý
- 40gramůCukr krystal
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do misky vsypeme mouku, rozdrobíme droždí, přisypeme kypřící prášek a vanilkový cukr. Rozklepneme vejce, vsypeme cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, nakonec podle potřeby vlijeme mléko, osolíme a vše důkladně metlou prošleháme tak, aby těsto zůstalo hladké, bez hrudek. Těst by mělo lehce tekoucí. Přiklopíme a necháme 20 minut v teple.
- 2Pánev na lívanečky potřeme olejem, necháme prudce rozehřát, na horký olej lžící naléváme do lívanečníku těsto. Opečeme z jedné strany, po obrácení dopečeme druhou. Pokračujeme v pečení do spotřebování všeho těsta.
- 3Opečené lívanečky obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s cukrem skořicovým. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé vyhřáté mělké talíře. Každou porci posypeme nahrubo nastrouhaným tvarohem a hrubým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.