Lívance se ztraceným vejcem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1404 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
95 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omáčka: V kastrůlku zahřejeme máslo do zpěnění. Vejce rozklepneme a žloutky mixujeme v mixéru spolu s worcesterskou omáčkou a šťávou z pomeranče. Za stálého mixování pomalu přiléváme rozpuštěné máslo a mixujeme do zahoustnutí omáčky, kterou nakonec podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a promícháme.
  • 2
    Těsto: Do misky vysypeme mouku s kypřícím práškem, pepřem a vše zamícháme. Přidáme vejce, mléko, lžíci oleje, znovu dobře promícháme. Připravené těsto necháme v lednici, anebo na chladném místě odpočinout 10 minut.
  • 3
    Lívancovou pánev potřeme zlehka olejem. Lžící přeložíme do tvaru kolečka těsto a pečme lívance po obou stranách. Upečené dáváme do nádoby a udržujeme teplé.
  • 4
    Do širokého a nízkého hrnce vylijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a do mírně vařící vody rozklepneme celé vejce, nemícháme a vaříme 3 minuty. Bílek na vejci se zatáhne a žloutek má zůstat v tekutém stavu. Hotové vejce širokou děrovanou naběračkou vybereme opatrně z vody.
  • 5
    Lívance podle porci rozdělíme na mělké talíře. na každou porci na talíři položíme jedno ztracené vejce. Vejce polijeme připravenou teplou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.