Lívance z bramborového těsta s borůvkovou omáčkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
6 g
Sacharidy
144 g
Vláknina
14 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim mouku, vajíčko a sůl a promícháme. Na plech rozprostřeme pečicí papír, z těsta na něm vytvoříme placičky a ty pak upečeme ve středně vyhřáté troubě z obou stran do zlatova.
  • 2
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V hrnci rozmícháme Solamyl s trochou vody, přisypeme borůvky a cukr, promícháme a krátce povaříme.
  • 3
    Bramborové lívance dáváme na talíře dva až čtyři na sebe, polijeme je borůvkovou omáčkou, posypeme tvarohem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.