Lívance z bramborového těsta s borůvkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 100gramůTvaroh měkký
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 120gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1litrBorůvky
- 1lžíceSolamyl
- 3lžíceVoda pitná
- 1,3kilogramyBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
6 g
Sacharidy
144 g
Vláknina
14 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim mouku, vajíčko a sůl a promícháme. Na plech rozprostřeme pečicí papír, z těsta na něm vytvoříme placičky a ty pak upečeme ve středně vyhřáté troubě z obou stran do zlatova.
- 2Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V hrnci rozmícháme Solamyl s trochou vody, přisypeme borůvky a cukr, promícháme a krátce povaříme.
- 3Bramborové lívance dáváme na talíře dva až čtyři na sebe, polijeme je borůvkovou omáčkou, posypeme tvarohem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.