Lívance z rajčat a ovesných vloček
50 min.
Ingredience
- 6kusůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1šálekMléko sójové
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2šálkyOvesné vločky
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vločky namočíme do studené vody a necháme do druhého dne v chladničce.
- 2K nabobtnalým vločkám přilijeme mléko, osolíme a vaříme asi 10 minut na hustší kaši. Do prochladlé kaše vmícháme žloutky, tekuté máslo, oloupaná a jemně nakrájená rajčata, sůl, nasekanou petrželku. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
- 3Lívanečky upečeme na másle na pánvičce nebo na lívanečníku obvyklým způsobem.
- 4Podáváme s hlávkovým salátem jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.