Lívance z rajčat a ovesných vloček

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vločky namočíme do studené vody a necháme do druhého dne v chladničce.
  • 2
    K nabobtnalým vločkám přilijeme mléko, osolíme a vaříme asi 10 minut na hustší kaši. Do prochladlé kaše vmícháme žloutky, tekuté máslo, oloupaná a jemně nakrájená rajčata, sůl, nasekanou petrželku. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
  • 3
    Lívanečky upečeme na másle na pánvičce nebo na lívanečníku obvyklým způsobem.
  • 4
    Podáváme s hlávkovým salátem jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečeným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.