Lívance z tresky
50 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 450gramůFilé rybí
- 6lžicOlej rostlinný
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceVývar rybí
- 1lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
12 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
172 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme v míse mouku s kypřícím práškem. Přilijeme vodu, vmícháme olej, rozšlehané vejce, sůl a necháme pár minut odstát.
- 2Smícháme v misce rybí omáčku, sójovou omáčku, rybí vývar a mátu. Omáčku odložíme stranou.
- 3Osolíme, opepříme a na plátky nakrájíme rybí filé. Rozpálíme ve woku olej, rybí kousky obalíme v těstíčku a smažíme do zlatova.
- 4Nakonec vyjmeme z pánve a necháme okapat. Udržujeme v teple, než osmažíme všechny kousky, následně servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.