Lívanečky s okurkou a mátovou šlehačkou

37 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
79 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
432 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do smetany vložíme opláchnuté a okapané lístky máty, přivedeme k varu a odstavíme. Po vychladnutí necháme vychladit v chladničce
  • 2
    Lívanečky připravíme smícháním rozšlehaného žloutku s cukrem, moukou, kypřicím práškem, mlékem, solí a pevným sněhem z bílku. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova.
  • 3
    Okurku omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenká kolečka, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na plátky. Ze smetany odstraníme mátu a ušleháme se ztužovačem, solí a pepřem.
  • 4
    Na lívanečky položíme střídavě plátky okurky, sýra a šlehačku. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.