Lívanečky s okurkou a mátovou šlehačkou
37 min.
Ingredience
- 100gramůOkurka salátová
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Comté
- 0,25lžičkaSůl
- Na lívanečky
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaCukr moučkový
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,25špetkaSůl
- 70mililitrůOlej rostlinný
- 200mililitrůMléko plnotučné
- Na šlehačku
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMáta
- 1kusZtužovač šlehačky
- 0,25špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
79 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
432 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do smetany vložíme opláchnuté a okapané lístky máty, přivedeme k varu a odstavíme. Po vychladnutí necháme vychladit v chladničce
- 2Lívanečky připravíme smícháním rozšlehaného žloutku s cukrem, moukou, kypřicím práškem, mlékem, solí a pevným sněhem z bílku. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova.
- 3Okurku omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenká kolečka, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na plátky. Ze smetany odstraníme mátu a ušleháme se ztužovačem, solí a pepřem.
- 4Na lívanečky položíme střídavě plátky okurky, sýra a šlehačku. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.