Lívanečky z červené řepy

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
42 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řepu uvaříme ve vodě ve slupce, poté oloupeme a najemno nastrouháme.
  • 2
    Podmáslí lehce zahřejeme a v míse promícháme s rozdrobeným droždím, cukrem a lžící mouky. Na teple necháme kynout. Když se začnou tvořit bublinky, přidáme vejce, nastrouhanou řepu, sůl a po částech mouku. Vymícháme hladké těsto jako na lívance. Necháme ještě asi 10 minut kynout.
  • 3
    V mezičase na pěnu nastrouháme oloupaný a opláchnutý křen najemno. V misce promícháme tvaroh s kysanou smetanou a rozdrobeným balkánským sýrem. Směs rozmixujeme dohladka a vmícháme křen. V chladničce necháme pod fólií vychladit.
  • 4
    Lívanečník vytíráme olejem a postupně smažíme lívanečky z obou stran dozlatova.
  • 5
    Lívanečky podáváme s křenovou pěnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.