Lívanečky z červené řepy
70 min.
Ingredience
- 100gramůČervená řepa
- 1litrVoda pitná
- 400mililitrůMléko - podmáslí
- 10gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 110gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na křenovou pěnu
- 100gramůSýr balkánský
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceKřen
- 250gramůTvaroh tučný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
42 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Řepu uvaříme ve vodě ve slupce, poté oloupeme a najemno nastrouháme.
- 2Podmáslí lehce zahřejeme a v míse promícháme s rozdrobeným droždím, cukrem a lžící mouky. Na teple necháme kynout. Když se začnou tvořit bublinky, přidáme vejce, nastrouhanou řepu, sůl a po částech mouku. Vymícháme hladké těsto jako na lívance. Necháme ještě asi 10 minut kynout.
- 3V mezičase na pěnu nastrouháme oloupaný a opláchnutý křen najemno. V misce promícháme tvaroh s kysanou smetanou a rozdrobeným balkánským sýrem. Směs rozmixujeme dohladka a vmícháme křen. V chladničce necháme pod fólií vychladit.
- 4Lívanečník vytíráme olejem a postupně smažíme lívanečky z obou stran dozlatova.
- 5Lívanečky podáváme s křenovou pěnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.