Lněný chléb s pohankovými klíčky

250 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2lžíceKlíčky pohankové
    • 80gramůMouka pohanková
    • 2lžíceSměs Promix forte
    • 300mililitrůVoda pitná
    • 50mililitrůMléko polotučné
    • 3lžíceOlej stolní
    • 1lžíceOcet kvasný lihový
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 9gramůSůl
    • 20gramůDroždí sušené
    • 2lžíceLněné semínko
    • 1lžíceChlebové koření hrubě mleté bio
    • 350gramůMouka bezlepková Jizerka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečicí nádoby domácí pekárny nalijeme vodu, mléko, olej, ocet, přidáme cukr i sůl. Poté přisypeme všechny sypké ingredience - mouku, pohankovou mouku, směs Promix forte, pohankové klíčky, chlebové koření, lněná semínka a nakonec sušené droždí. Program domácí pekárny nastavíme na program Gluten frei a zmáčkneme Start. Upečený lněný chléb podáváme vychladlý, jako ostatní podobné pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.