Lněný chléb s pohankovými klíčky
250 min.
Ingredience
- 2lžíceKlíčky pohankové
- 80gramůMouka pohanková
- 2lžíceSměs Promix forte
- 300mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 9gramůSůl
- 20gramůDroždí sušené
- 2lžíceLněné semínko
- 1lžíceChlebové koření hrubě mleté bio
- 350gramůMouka bezlepková Jizerka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do pečicí nádoby domácí pekárny nalijeme vodu, mléko, olej, ocet, přidáme cukr i sůl. Poté přisypeme všechny sypké ingredience - mouku, pohankovou mouku, směs Promix forte, pohankové klíčky, chlebové koření, lněná semínka a nakonec sušené droždí. Program domácí pekárny nastavíme na program Gluten frei a zmáčkneme Start. Upečený lněný chléb podáváme vychladlý, jako ostatní podobné pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.