Lněný chléb s tvarohovým sýrem

130 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůSměs Promix T
    • 150gramůSměs na chléb v prášku
    • 20gramůKlíčky pohankové
    • 250mililitrůMléko - podmáslí
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceOlej stolní
    • 1lžíceOcet kvasný lihový
    • 10gramůSůl
    • 1lžíceCukr krupice
    • 2lžíceMléko plnotučné sušené
    • 1hrstBurisony
    • 2lžíceLněné semínko
    • 20gramůDroždí sušené
    • 50gramůSýr Imperial
    • 50gramůSměs Promix forte
    • 2lžičkyChlebové koření hrubě mleté bio
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby domácí pekárny vlijeme všechny tekuté ingredience - podmáslí, olej, ocet a vodu. Potom přidáme cukr, ochutíme solí a přisypeme sypké přísady - druhy bezlepkových směsí, strouhaný tvarohový sýr, sušené mléko, burisony, chlebové koření, pohankové klíčky, lněná semínka a nakonec droždí.
  • 2
    Pečící nádobu se surovinami dáme do pekárny a pekárnu zapneme na program Gluten frei. Po chvíli pekánu vypneme a stěrkou setřeme stěny nádoby s těstem, aby se do těsta dostaly i zbytky surovin, které ulpěly na stěnách pečící nádoby. Potom pekárnu opět zapneme a necháme pečící program dokončit.
  • 3
    Hotový chléb necháme vychladnout a podáváme nakrájený na krajíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.