Lněný chléb s tvarohovým sýrem
130 min.
Ingredience
- 300gramůSměs Promix T
- 150gramůSměs na chléb v prášku
- 20gramůKlíčky pohankové
- 250mililitrůMléko - podmáslí
- 200mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 10gramůSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1hrstBurisony
- 2lžíceLněné semínko
- 20gramůDroždí sušené
- 50gramůSýr Imperial
- 50gramůSměs Promix forte
- 2lžičkyChlebové koření hrubě mleté bio
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby domácí pekárny vlijeme všechny tekuté ingredience - podmáslí, olej, ocet a vodu. Potom přidáme cukr, ochutíme solí a přisypeme sypké přísady - druhy bezlepkových směsí, strouhaný tvarohový sýr, sušené mléko, burisony, chlebové koření, pohankové klíčky, lněná semínka a nakonec droždí.
- 2Pečící nádobu se surovinami dáme do pekárny a pekárnu zapneme na program Gluten frei. Po chvíli pekánu vypneme a stěrkou setřeme stěny nádoby s těstem, aby se do těsta dostaly i zbytky surovin, které ulpěly na stěnách pečící nádoby. Potom pekárnu opět zapneme a necháme pečící program dokončit.
- 3Hotový chléb necháme vychladnout a podáváme nakrájený na krajíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.