Lokše s mákem
35 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 30gramůSádlo škvařené
- 100gramůMák mletý
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozšťoucháme, přisypeme mouku, špetku soli a vypracujeme tužší těsto. Vyválíme ho na tenčí placku, ze které vykrajujeme kolečka nebo čtverečky. Na rozpálené plotýnce opečeme z obou stran dozlatova. Hotové lokše potřeme sádlem a posypeme mletým mákem s cukrem.
- 2Lokše rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.