Loretánské brambory
55 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 500gramůBrambory
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 1litrVoda pitná
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
57 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Scedíme je, prolisujeme a necháme vychladnout.
- 2Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a přisypeme mouku, kterou svaříme do hustého těsta. Potom vmícháme vejce.
- 3Hotové těsto promícháme s prolisovanými bramborami a spojíme. Lžící vykrajujeme noky a smažíme je na oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.